FANDOM


Område: Öknen
Öknen
Geografi
Namn Öknen
Storlek 42 mil som längst från öst till väst. 30 mil från norr till söder.
Angränsande Områden Döda Skogen,

Sienna,
Benkusten,
Klipporna,
Lavaöknen

Klimat Obarmhärtigt varma dagar och isande kalla nätter. Torrt och svårt att finna vatten.
Djurliv Dromedarer, gemsbockar, ormar, ödlor, spindlar, skorpioner, ökenlevande gnagare och en del andra mindre djur.
Flockar Här bor ingen officiell flock från Numoori. Öknen är dock ökänd som Devils marker.


Utformning

I sydöstra Numoori ligger en vidsträckt öken, också känd som "Tenkais öken". Området är det torraste i landet med obarmhärtigt varma dagar och kalla nätter. Värmen och bristen på fukt kan få en varg att svimma av vattenbrist på bara några timmar. Att gå vilse i öknen, utan att veta var man kan finna vatten, leder mot en säker död.

I de norra delarna av öknen vandrar stora sanddynor över landskapet, förda framåt av hårda vindar. Närmare savannen i öst växer gulnat gräs, torra buskar och höga kaktusar upp ur den spruckna marken. I väst, närmast lavaöknen, är området stenigt och kargt, med undantag för en del mossa och tjockbladade växter. Ju närmare havet man kommer, desto grönare blir öknen. Om morgnarna rullar dimma in från havet och fuktar alla vassa, tåliga ökenväxter och var morgon står området i full blom. Tjockstammade träd i former och slag som inte återfinns någon annan stans i landet frodas här.

Då öknen är ett övervägande öppet område, med några få bergskammar och klippor, så blåser vindarna starkt över landskapet. Sandstormar är inte ovanliga, och att vara ute i en sandstorm är det få som vill. Det är lätt att begravas under en sandstorm, och man kan få stora sår av den piskande sanden i luften.

Klimat

Obarmhärtigt varma dagar och isande kalla nätter. Torrt och svårt att finna vatten.

Fauna

Dromedarer, gemsbockar, ormar, ödlor, spindlar, skorpioner, ökenlevande gnagare och en del andra mindre djur.

Flora

Tjockbladade, tåliga växter som exempelvis kaktusar, främst i de sydligare delarna av området. En del gräs och torra buskar i väst.


Landmärken och andra egenheter

Mitt i öknen reser sig en massiv klippa, nästan formad likt en liggande månskära. Klippans väggar är fyllda av öppningar in till ett invecklat grottsystem med gångar som leder till många rum och salar, såväl inom klippan som under den. Klippan är känd som Djävulsklippan, och var länge den ökända flocken Devils hem.

Historia

Skapelse och utformning

---


Flockliv

Här bor ingen officiell flock från Numoori, men öknen var länge ökänd som Devils revir.


Legender och myter

---