FANDOM


Område: Blodbergen
Geografi
Namn Blodbergen
Storlek 25-30 mil från öst till väst. 10 mil som längst från norr till söder.
Angränsande Områden Azhekaslätten,

Raukakekedjan,
Höstskogen,
Stormstäppen,
Bergen

Klimat Torrt och varmt, med kallare nätter och kyligare vintrar.
Djurliv Mestadels reptiler och tåliga bergsdjur. En del getdjur, gnagare och varierande fågelarter.
Flockar Flocken Devils har sitt revir i Blodbergen. Flocken Treontha har en del av sitt revir i områdets sydöstligaste del.


Utformning

Majestätiskt reser sig de röda bergen mot klarblå himmel som skapar en skarp men vacker färglad kontrast. De liknar inga andra berg i Numoori, utan står ensamma i sitt slag. Vandrare som såg bergen för första gången spred snabbt historier om den ovanliga synen som häpnade dem och det dröjde inte länge innan bergen blev mytomspunna i sagor och legender, och bergens röda färg gav dem snabbt ett passande namn som stannat kvar i vargakäftars språk sen vitvargens tid - Blodbergen.

Det finns flera historier kring hur namnet först uppkom, men den allra vanligaste idag, handlar om hur bergen fick sin färg och om de två demonbröderna och deras födelse. Dessa bröder av i livet av svartvargsblod och levde i ett liv av sorglöshet och lustar, drivna av mörker likt många svartvargar. När de kom till bergen på sin vandring så mötte de en stor flock av vitvargar. En svartvargs naturliga hat mot vitvargar gjorde att de i egen glädje kunde finna nöje i att se dessa dö. De mördade flest av flocken och deras blod, från hanar, tikar och valpar, spreds över klipporna. När de sedan stod och skrattade åt allt blod och njöt av nöjet så vred sig gudinnan Windfari, frihetens gudinna i plågor och ilska och de båda bröderna avrättades och deras blod blandades med vitvargarnas blod och Windfaris tårar.  Länge låg blodet kvar, tills de till slut blivit en del av berget, som nu kallades Blodbergen.

De båda bröderna sägs vara de två demonbröderna Trigaso och Xantho Drekin som av ondska drevs till att bli de varelser de är idag, straffade för deras synder, där deras själar aldrig skulle få ro och vila och som till slut blev de två demoner som de är idag.

Det sades även att de vitvargar som lyckades fly, gömde sig i bergets djupa labyrint av hålor där de blev till dagens grottvargar. Blodbergen är också den plats där stenvargarna ursprungligen kommer ifrån.

Klimat

Blodbergen är en torr plats nästan året runt. Vatten ryms i enstaka källor i bergets vrår och kalla djupa fåror. Nätterna blir ofta kalla, och vintrarna är kyligare, men aldrig under minusgrder förutom i de nordligaste och högsta bergsdelarna.

Fauna

Mestadels reptiler och tåliga bergsdjur. En del getdjur, gnagare och varierande fågelarter.

Flora

Kommer.


Landmärken och andra egenheter

---

Historia

Skapelse och utformning

---


Flockliv

Flocken Devils har sitt revir i Blodbergen. Flocken Treontha har en del av sitt revir i områdets sydöstligaste del.


Legender och myter

---