Numoori Wiki
Advertisement
Numoori Wiki

Notera att Fandom/Wiki visas på det språk ditt användarkonto är inställt på. Du kan ändra språk på ditt konto under dina preferenser.

Vad är en mall?

Här på Numoori Wiki har vi ett antal mallar som vi vill att alla medlemmar använder till nya sidor. Genom att använda samma mallar så ser vi till att våra sidor förblir enhetligt formaterade, vilket underlättar både för dig som fyller i information, och för läsare som vill hitta information om en viss karaktär, ras, eller annat.

Hur använder jag en mall?

Du använder en mall när du skapar en ny sida. Här följer steg för steg var du hittar Numoori wikins mallar och hur du använder dem. Obs! Du behöver vara inloggad för att skapa eller justera sidor.

 • Du hittar alla mallar genom att gå till Guide -> Skapa ny sida till... i huvudmenyn.
  Mall Guide 1.PNG
 • Välj den mall som stämmer in på vilken typ av sida du ska skapa. Om du ska göra en sida åt en av dina karaktärer så väljer du mallen som heter "Karaktär". Ska du skapa en sida till dig själv som spelare så väljer du mallen "Spelare". Om du behöver en mall som inte står listad i huvudmenyn väljer du "Fler Mallar".
 • På varje mall-sida finns en markerad ruta med text. Markera all text i rutan och kopiera den. Kopiera endast texten som är innuti den markerade rutan.
  Mall Guide 2.PNG
 • När du har kopierat mallen så är det dags att skapa din nya sida! Uppe till höger på sidan kan du se en ikon som liknar ett ark papper med en vikt kant (Add new page). Tryck på den.
  Mall Guide 3.PNG
 • En pop-up dyker upp på skärmen. Här skriver du namnet på din sida i den vita rutan. Om sidan är till en karaktär så skriver du namnet på den karaktär det gäller. Är sidan till dig som spelare så skriver du ditt spelarnamn. Var noga med stavning och stor bokstav!
  Mall Guide 4.PNG
 • Du tas nu till editorn för din nya sida. Klistra in texten du kopierade från mallen tidigare.
 • Tryck på Save längst ner till höger, under editorn, för att spara.
  Mall Guide 5.PNG
 • Grattis! Nu har du skapat en ny sida med en mall. Du kan nu trycka på "Edit" och börja fylla i information på din nya sida.

Editorn: Visual eller Source?

Du hamnar på en sidas "editor" när du trycker på Edit. Det är där du skriver in och sparar ny information. Editorn kommer i två olika former: Visual och Source.

 • Visual är det automatiska läget som editorn öppnas i när du trycker på "Edit" i det övre högra hörnet på en sida. Visual editorn är ett "What you see is what you get" (WYSIWYG) läge. Det betyder att den visar din sida så som den kommer att se ut när du sparar den. Genom att ändra i Visual läget så kan du direkt se hur dina ändringar kommer att se ut på den sparade sidan.
  Mall Guide 6.png
 • Source är ett läge som visar din sidas kod. Du öppnar en sida i source läge genom att välja de tre prickarna vid sidan om Edit, och istället välja "Edit source". Den här läget ger dig större kontroll över din sida om du har lite erfarenhet av html och wikis/fandoms kodspråk. Om du kopierar en mall och tycker att någonting ser konstigt ut när du klistrar in den, så kan du istället öppna din sida i Source läge och klistra in mall-koden. På så vis hamnar allt garanterat på rätt plats.
  Mall Guide 7.png
 • Du kan alltid enkelt byta mellan Visual och Source editorn genom att trycka på knappen i editorns övre högra hörn, och välja det läge du vill använda.
  Mall Guide 8.png
Advertisement