Nevayah var en vandrare i numoori. Hon har varit med i Qu, Herodotus, Isil Anar och varit ledare för sin egna flock Zingarii.

Nevayah är mor till Zekaryth och farmoder till Nehexor.

Nevayah
Karaktärsinfo
Namn Nevayah
Moral --
Levande/Död --
Partner -
Fysik
Ras Gråblod
Kön Tik
Ålder 50ish
Mankhöjd 92cm
Vikt Underviktig
Krafter --
IRL
Spelas av Thea/Davirus
Tidigare Spelare -
Skapades 2007ish? Andra version?
Aktiv --


Historia

Föddes

tappa bort sin flock/flock dooog i överfall

vandrade numoori

Startade flock

Flock försvann

Blev vit

vandrade numoori lite till

Gick med i Qu

Krigade mot TBB

Lämnade Qu

vandrade numoori

Gick med i Herodotus

Blev på smällen

Fick valpar

Gudarnas Vrede? Valpar försvann.

Lämnade Herodotus

..Vandrade numoori.

Sökte upp IAs ledare för att tacka ja till erbjudande om medlemskap.

-för att finna ett övelagt revir efter TBB/Hero/IA kriget.

Tog sig ann Nim, blivande ledare av IA. (antog Alfa post tills vidare) --> gick alltså med i IA

Lämnade IA efter att Nim vuxit upp och tagit över ledarrollen.

Vandrade Numoori.

Dog.

THE FU****G END

Fysik

Ritad av Lenore

Nevayah var till rasen ett gråblod med starkt dominanta drag som gått i släkten sedan långt tillbaka. Det är ingen officiell ras, då individerna är fåtaliga och avhållsamma.

Till utseendet var hon byggs tunn och smal, med långa lemmar och seniga muskler. Kroppen var konstruerad för att klara långa vandringar med minimal näring; både med fett lagrad jämt över hela kroppen samt en ytterst långsam ämnesomsättning. Det i sin tur orsakar bland annat en långsam åldringsprocess och en lägre kroppstemperatur.

Fällen var en nästan skimrande vit färg, med djupt svarta områden. En mörk rand löpte från nosryggen till första svanskotan, med längre stram päls kring nacken i en manformation och en lika svart lugg. Tårna var doppade i svart, tillsammans med svanstippen. Små små fläckar ramade in samtliga färgade områden som fräknar.

Ögonfärgen var instabil, och tenderade att skifta. Den höll sig dock i regel mot de kallare färgerna.

Personlighet och Mentalitet

Något som var tydligt hos Nevayah kommer alltid att vara hennes logiska tänkande och förmåga att ser världen och dess invånare ur ett neutralt perspektiv. Hon dömer inte, och observerar händelser objektivt för att kunna bedöma hur hon skulle kunna agera som mest fördelaktigt.

En annan sak som var karaktäristiskt, var hennes ovilja att tala. I regel föredrog hon gester, kroppsspråk, och enkeltydliga ljud om hon var tvungen. Främst dock såg hon sin förmåga att telepatiskt föra över intryck och bilder, och föll gärna tillbaka på den när gester inte längre var tillräckligt. 

Magier

Psykiska Krafter

Empati

Nevayahs primära kraft var att känna av och manipulera sina egna och andras känslor. Via sin empati kunde hon dämpa eller trigga känslor, stänga av sinnen och i viss mån även läsa tankar.

Empatin gjorde även så att hon hela tiden överöstes med andra vargars sinneslag och känslor, vilket lätt kunde gå överstyr och resultera i kramper och svåra huvudvärksanfall. På grund av detta undvek Nevayah stora sällskap hela sitt liv och lyckades bara stanna i flockar kortare perioder innan hon kände sig manad att ge sig av.

Telepati

Telepatin och empatin hängde ihop på så sätt att telepatin gjorde det möjligt för henne att bryta sig in i andras sinnen i syfte att antingen manipulera dem eller överföra tankar/känslor. Hon saknade dock förmåga att tala med ord, utan kunde bara formulera sig via bilder eller förnimmelser av tex känslor eller lukter. I en mental konversation kunde hon höra andras ord eller budskap, och besvara dessa. I många fall valde hon gärna att överföra hela sin sida av konversationen mentalt, och låta den andra parten föra sig muntligt.

Relationer

Släkt

 • Ballence, Äldre Syster
 • Auron, Äldre Bror
 • Saramir, Äldre Bror
 • Zekaryth, Son
 • Necalliath, Son
 • Samanyah, Dotter
 • Terra, Dotter
 • Temptation, Son
 • Nehexor, Barnbarn

Andra relationer

(Notera, att denna sektion är välkomnad att fyllas i av andra)

 • Leale, nära vän sedan Nevayahs period i Qu.
 • Akaryuu, vän från Qu, och senare respekterad flockledare i Herodotus.
 • Nim, fosterson från Isil Anar. Efter att ha funnit valpen efter The BloodBlooms slakt av IA (Isil Anar), tog hon sig an honom till det att han själv kunde återskapa sin födelseflock och ta ledning. Hon såg honom aldrig som en ersättning av de valpar hon förlorat under gudarnas vrede, men hon brydde sig på sitt egna, kalla sätt.


Trivia

gott om'et

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.