FANDOM


Område: Numoorislätten
Geografi
Namn Numoorislätten
Storlek 54 mil från öst till väst. 30 mil från norr till söder.
Angränsande Områden Kaiwood,

Eldskogen,
Mardouf,
Raukakekedjan,
Azhekaslätten,
Ken-Yak

Klimat Växlar med årstiderna.
Djurliv Rådjur, vildsvin, harar, kaniner och diverse andra gnagare. Gott om insekter, reptiler och fåglar. Mycket fisk i vattendragen.
Flockar Flocken Qu har en del av sitt revir på Numoorislätten.


Utformning

Numoorislätten kallas ofta för Numooris mitt, då den ligger centralt i landet. Det är ett väldigt stort slättlandskap, som i norr gränsar till den uråldriga skogen Kaiwood och Ken-Yak, Azhekaslätten i väst och Raukakekedjan i syd. Här växer det friska gräset sig högt, det finns gott om vatten i de mindre sjöarna och rikliga bäckarna och floderna. Slätten är varierande kuperad, med gott om träddungar och snår som ger skydd och skugga spridda över det annars öppna kandskapet. Om sommaren blommar det livligt på slätten och vädret är varmt och ofta klart. På vintern blir det kallt med en del frost, och ibland lite snö.

Klimat

Växlar med årstiderna. Varma, gröna somrar. Mild höst. Kyliga vintrar med mestadels frost och ibland ett tunnare snötäcke.

Fauna

Ett rikt djurliv med allt från Rådjur och vildsvin till harar, kaniner och diverse gnagare. Gott om insekter, reptiler och fåglar. Mycket fisk i sjöar och andra vattendrag.

Flora

Kommer.


Landmärken och andra egenheter

I väst, nära gränsen till Ken-Yak, reser sig ett par höga klippor till synes från ingenstans. Klipporna består av två höga pelar- eller klo-liknande formationer, och går under namnet "Tvillingklipporna" på grund av sina två toppar. Tvillingklipporna är flocken Qu's bo-område. Runtom klipporna finns en hel del mindre klippor och sten som snabbt övergår i gräs. Precis invid klipporna växer ett stort körsbärsträd som blommar året om.

Historia

Skapelse och utformning

---


Flockliv

Flocken Qu har en del av sitt revir på Numoorislätten.


Legender och myter

---